Themaworkshop Communicatie en zelfsabotage

Door de stress uit je woordelijke en non-verbale communicatie te halen, ga je helder communiceren. Je leert zelfsabotage herkennen, benoemen en oplossen. Luisterend naar je eigen vooronderstellingen stel je bij wat niet liefdevol is in je communicatie.

Deze Themaworkshop wordt zowel live als live-online aangeboden.

Interacties hebben altijd een inhoudelijk aspect: dat wat we met woorden zeggen, en een procesmatig aspect: de manier waarop we het iets zonder woorden overbrengen. Zijn beide ‘waar’, dan voelt communicatie congruent aan, dan ‘klopt’ het. Doorgaans is congruentie deugddoend voor alle gesprekspartners: het verbindt ons met elkaar.

 

Tijdens deze Themaworkshop leer je de vaardigheden om congruent te communiceren en installeren we die in je onderbewuste automatismen. Je leert de stress uit je verbale en non-verbale communicatie halen. We zoomen in op de verschillende momenten in communicatie en halen de misverstanden eruit.

 

Ook leer je hoe het zelfsabotage- en zelfbeschermingsmechanisme werkt en hoe je deze helemaal kan opheffen. Dat is een geweldige tool!

 

Verder maak je kennis met verschillende communicatiemodellen en leer je hoe je de inzichten daaruit supersnel kan aanwenden om jouw communicatie op punt te stellen.

Om Themaworkshops te kunnen volgen, moet je eerst de Kernmodule gevolgd hebben.

Klik hier voor de juiste volgorde van de Themaworkshops