Workshop-traject
'Traject Doorbreken'


Voor mensen die het ECHT beu zijn om vast te lopen.

Een jaartraject om werkelijk de vicieuze cirkel te doorbreken.

HEEL ZELF JOUW STRESS EN TRAUMA’S

–  Word je eigen levenscoach

– Online community: je doet het zelf maar niet alleen

Traject Doorbreken bestaat uit

Deze masterclass geeft een diepgaande, uitgebreide en unieke visie op het ontstaan van jeugdtrauma, de gevolgen hiervan en hoe je dit kunt oplossen.

Je kunt direct aan de slag met de online cursus om te leren hoe je in vijf minuten je brein van stress naar rust kunt brengen.

 1. Workshop Ontstressen:
  Leer acute en situationele stress oplossen: een EHBO-kit voor jouw brein.
 2. De Kern:
  Herstel de relatie met jezelf als belangrijkste startpunt naar complete zelfheling.
 3. Themaworkshop Familie:
  een bredere kijk op persoonlijke patronen.
 4. Themaworkshop Communicatie en zelfsabotage:
  Congruent leven met jezelf en anderen.
 5. Themaworkshop Grensoverschrijding:
  Herstel jouw eigen ruimte en beheer jouw energie respectvol: ieder zijn eigen ruimte, ieder zijn eigen leven.

Wekelijks 2 uur met een vaste begeleider waarin je alle geleerde ‘verbindingsprocessen’ toepast. Ruimte voor vragen en uitwisselen van ervaringen, onduidelijkheden en successen.

Verdiepende informatie-avonden met de grondlegster van Live The Connection (Marina Riemslagh, PhD)

Geef jouw herstel prioriteit

Als je de diepe impact van trauma begrijpt, dan weet je dat het tijd vraagt om dit ECHT te helen.


Wat het vooral vraagt is COMMITMENT.


Niet aan iets of iemand maar aan JEZELF.


Want dat is het meest pijnlijke aan traumatische ervaringen en misschien wel de kern van trauma: Jezelf moeten verlaten om te overleven.


Herstel dit verlaten van jezelf door 1 jaar lang jouw helingsproces tot een belangrijke prioriteit te maken.


Door dit commitment begin je al met helen van deze diepe wond.

Dit vraagt investering.

 

Om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, bieden we de gelegenheid om in termijnen te betalen, sociale korting en een combinatie hiervan:

Betaal in 1 keer

3300
 • Sociaal tarief: €1650

Betaal in 11 maanden

300
 • Sociaal tarief: €150

Betaal in 22 maanden

150
 • Sociaal tarief: €75

Heb je al Workshops gevolgd? Klik hier

Meer ervaringen zien en lezen?

Inschrijfproces

 1. Kies de voor jou gewenste betaaloptie
 2. Na inschrijving ontvang je een mail met een link om een verkenningsgesprek in te plannen en een link om de ‘Vragenlijst jeugdtrauma in te vullen.
  De ingevulde vragenlijst is belangrijk voor het verkenningsgesprek.
 3. Tijdens het gesprek kun je al jouw vragen stellen over ‘Jaar-Traject Doorbreken’
 4. In het overzicht met geplande data kun je zien wanneer je kunt starten met een Workshop Ontstressen of De Kern. Voor het volgen van de andere workshops is het noodzakelijk om eerst De Kern te volgen.

Twijfel je nog?

Schrijf je in voor de Masterclass (voorheen webinar). 

 

Deze masterclass is een goede kennismaking met Marina, de gedachtengoed van LTC en Traject Doorbreken. Het geeft een diepgaande, uitgebreide en unieke visie op het ontstaan van jeugdtrauma.

 

 

Je krijgt er een gratis verkenningsgesprek bij.  In dit gesprek bespreek je samen met één van onze professionele begeleiders wat voor jou een goede eerste stap is om te zetten.

Veelgestelde vragen

EMDR: Dit is de meest bekende trauma-hulpmethode. Live The Connection is veel meer dan trauma-hulp. Het verandert de traumagerelateerde programmatie in je brein. Je neemt niet alleen de lading weg, je installeert nieuwe, deugddoende impulsen. Daardoor creëer je je leven. Met LTC ontstress je ook relaties waar geen trauma in zit, relaties die gewoon niet lekker lopen. Met LTC kan je je hele levenservaring veranderen, dat is veel uitgebreider dan trauma wegnemen. Het heeft een enorme toegevoegde waarde omdat je je onderbewuste de trauma’s zelf laat oplossen. De kennis die is opgedaan met EMDR is meegenomen in de LTC verbindingsprocessen.

 

Meditatie is perfect om de verbinding met alle bewustzijnslagen te realiseren en te beoefenen. Mediteren is veel gemakkelijker als je brein verbonden is. Daarom gebruiken mensen voorafgaand aan de meditatie verbindingsprocessen van LTC. Meditatie verandert niet doelgericht je impulsen, ook al kan het wel die mooie bijwerking hebben. Live The Connection werkt vanuit de verbinding met liefde als grond van de processen. De verbondenheid met ‘al wat is’ vormt de grond van alle transformaties die met LTC worden gerealiseerd. Waar meditatie mikt op ‘contact met je hogere bewustzijn’, zorgt LTC ervoor dat dit contact niet gedwarsboomd wordt door de automatische zelfbeveiliging die eerder in je leven is geïnstalleerd. LTC gebruikt ook de verbinding met liefde als grond van de processen.

 

Mindfulness: Je onderbewuste impulsen halen jou uit ‘het nu’. Om vanzelf mindful te blijven en de training tot mindfulness ook echt te laten opleveren, is het handig om de impuls tot hier-en-nu aanwezig zijn te installeren in je automatische gedrag. LTC maakt mindful zijn veel gemakkelijker.

 

Hartcoherentie: Dit is een methode die erop is gericht om de verbinding tussen hart en hoofd te herstellen. De wijsheid van het hart wordt geraadpleegd, de kracht van dankbaarheid, zorg en waardering worden getraind. D.m.v. ademhaling en afstemming op hartkwaliteiten kalmeert je stressreactie. Het is heel werkzaam! De oorsprong van de stress los je er niet mee op, dat doe je met Live The Connection.

 

Psychologische begeleiding: Deze vorm van begeleiding helpt je om inzicht te krijgen in je gedrag en leert jou om dat bij te stellen. Je leert jezelf beter kennen en dat helpt om je eigen reacties en die van een ander te begrijpen. Inzicht en begrip zijn echter onvoldoende om verandering op langere termijn te bestendigen. Je hervalt in oude patronen omdat de impulsen niet veranderd zijn. Alle vormen van psychologische begeleiding hebben baat bij het toevoegen van aansturing van het onderbewuste. LTC gaat trouwens nog verder, je leert zelfs je lichaamsreacties aansturen. Dit leer je rond maand 8 in het traject.

Het is heel begrijpelijk dat het spannend voelt om een financiële investering in jezelf te doen. Het belangrijkste is om te kijken of je een klik hebt met de visie van Live The Connection.

 

Als dit jou op het lijf geschreven voelt en het geld is het enige dat jou tegenhoudt, dan kan je gaan kijken naar blokkades die jou tegenhouden: vind je jezelf dit waard? Wat is jouw relatie met geld? Is het spannend om te helen, om jouw pijn echt los te laten?

 

Het is heel opvallend dat veel mensen die bij LTC komen, al een lange zoektocht achter de rug hebben en we horen heel vaak: dit werkt wel! Voor velen is LTC het laatste wat ze nog willen proberen voordat ze het bijltje erbij neergooien en zich overgeven aan ‘ik doe het er wel mee’.

 

Bekijk zeker de reviews van deelnemers die je hier op de website vindt. Dat geeft inzicht in wat de mogelijkheden zijn, inspiratie en vertrouwen!

Om de stressreacties, patronen en structuren op te lossen die je al van kind af op het verkeerde been zetten, is enkele maanden intensief werk nodig. Je verandert uiteindelijk je conditionering van ‘Ik ben niet oké’ naar ‘Ik ben blij dat ik er ben’, ‘Mijn bijdrage is waardevol’, ‘Ik tel mee’.

In een jaar leer je alles om jezelf op het goeie spoor te krijgen. De tools die je leert kan je levenslang gebruiken, in iedere situatie die zich aandient. Je hebt wel een jaar nodig om het gereedschap dat je aangeleerd krijgt, ook effectief te gebruiken. Daar dient de wekelijkse praktijkavond (of -ochtend) voor. Je krijgt ondersteuning, je volgt jezelf op en dat wordt een goede gewoonte.

Vaak heeft het gevoel dat het niets voor jou zou zijn te maken met weerstand om door te zetten. Als je de indruk hebt dat het ‘niet voor jou is’, heb je meestal even een coach nodig die jou het vertrouwen geeft dat je stevig genoeg bent om jezelf verder te helpen.

 

We hebben beide in ons: ik kan het zelf en ik heb hulp nodig. Het ene moment heb je vertrouwen nodig dat je het zelf kunt, het andere moment dat je hulp mag vragen en het niet allemaal alleen hoeft te kunnen.

 

Afhankelijk van waar jij als kind op hebt leren bouwen, is een van beide moeilijk. Traject Doorbreken voorziet zowel hulp onder deelnemers als begeleiding.

Is er iets persoonlijk waar je niet overheen kan, dan kan een coach je helpen.

 

Leren jezelf helpen is een weg om te gaan. Je geeft jezelf de ruimte om te leren. Het is helemaal oké om gaandeweg meer en meer zelfredzaamheid te ontwikkelen.


Wees gerust, je leert ook je weerstanden te overwinnen en helemaal voor jezelf te gaan. Het levert gegarandeerd veel op!

Wat je ouders deden, kan tot op hoge leeftijd schaamte veroorzaken. Als ze zich niet correct gedroegen, kan het zijn dat je als kind een etiket meekreeg. Iedereen deed zijn best om het ‘een beetje normaal te maken’, maar de sociale afwijzing kan diep in je onderbewuste reacties blijven hangen. Met alles wat je leert tijdens Traject Doorbreken kom je hier onderuit. Het wangedrag van je ouders hoeft jou niet te blijven wegen.

Medicatie heeft invloed op de chemische reacties in het lichaam. Het voegt stofjes toe waardoor je minder voelt, of waardoor bepaalde reacties in het lichaam opgewekt worden.

 

Er zijn twee grote nadelen aan medicatie: het houdt geen rekening met de natuurlijke terugkoppelingsmechanismen van het lichaam en doordat het om lichaamsvreemde stoffen gaat, voegt het lichamelijke stress toe. Het natuurlijke terugkoppelingssysteem maakt dat je gemakkelijk verslaafd geraakt aan medicatie.

 

Lichaamsvreemde stoffen moeten afgevoerd worden; vaak belasten ze het lichaam en de geest.

 

Tijdens Traject Doorbreken neem je voortdurend de stress (en het onderliggende trauma) weg waardoor het zelfhelende vermogen van het lichaam zijn werk weer vanzelf kan hervatten. Door het lichaam te laten aansturen vanuit liefde, ontstaat diep welbevinden. En doordat je jezelf helpt en aanstuurt, ontstaat zelfvertrouwen.

Het is heel goed mogelijk dat je onderbewuste je door middel van pijn attent maakt op een innerlijk conflict, iets dat niet oké zit in jezelf of in relatie met anderen. Pijn is een signaal dat iets niet goed zit. Dat kan zowel lichamelijk, emotioneel, relationeel als sociaal zijn. Je lichaam laat jou weten dat je iets moet ondernemen, dat actie nodig is om ‘in harmonie’ verder te gaan.

 

Heel wat stressklachten geven uiteindelijk pijn of ongemak. Zodra deze stressklachten zijn erkend en het onderliggende trauma is weggenomen, kan de pijn vanzelf oplossen.

 

Hoewel de pijn lichamelijk op één of andere plek wordt gevoeld, hoeft de oorzaak niet lichamelijk te zijn. Door de signalen van je onderbewuste te ‘decoderen’ – wat je leert tijdens Traject Doorbreken’, kan je vinden wat de oorzaak is en wat je moet doen om de pijn op te lossen. Je leert hoe je je zelfhelende vermogen vanzelf weer aan het werk zet.

Hier speelt zelfsabotage. Die leer je oplossen. Zelfsabotage ontstaat doordat je verwacht dat het ergste dat met jou is gebeurd, opnieuw zal gebeuren. Daardoor blijft je alarmsysteem aan staan. Je zet jezelf als het ware in een voortdurende stress. Omdat daar niet mee te leven valt, geef je innerlijk op dat het ooit beter wordt. Je weigert nog te hopen. En daarmee zet je jezelf vast.

 

Tijdens Traject Doorbreken leer je deze zelfsabotages oplossen.

De meeste momenten waarop je hulp nodig hebt, is die er niet. Echt geholpen worden is een combinatie van een goeie methode die je zelf kunt toepassen op ieder moment én deskundige ondersteuning krijgen wanneer je die nodig hebt. Tijdens Traject Doorbreken krijg je alle tools in handen om oude pijn en oude patronen te doorbreken.

 

Je leert ontstressen, wat nodig is om weer een beetje normaal te denken en te voelen. Je leert ook je brein herprogrammeren, zodat je automatisch dingen gaat doen die je wél wilt.

 

Door lastige situaties in je jeugd heb je vooral conditionering ontwikkeld om lastige situaties uit de weg te gaan. Daardoor kom je niet toe aan wat jou deugd doet.

De situaties waarin we opgegroeid zijn, lijken normaal, maar vaak zit er heel veel spanning in vast. Met de tools die je leert haal je niet alleen de spanning uit je lichaam en uit je relaties, je zorgt er ook voor dat je vanzelf de goede kant uitgaat.

 

Specifiek aan dit traject is dat je zelfsabotage oplost en de gevolgen van grensoverschrijding op je leven ongedaan maakt. In plaats van op een destructieve manier de littekens van je familie te dragen, los je deze echt op. Er komt rust en vrede in je lichaam, in je leven.

 

De meeste methoden werken partieel, op één aspect van je realiteit. Live The Connection werkt zowel specifiek op een probleem, als om jouw doelen te bereiken.

Alle problemen die een mens kan hebben, zijn de laatste jaren binnen mijn praktijk en tijdens de workshops die ik geef al aan bod gekomen.

 

Het klinkt misschien oneerbiedig om te zeggen, maar je hebt het ergste al overleefd. Je bent er nog. Nu is het zaak om de gevolgen van wat er eerder in je leven is gebeurd, op te ruimen.

 

Traject Doorbreken is ontstaan vanuit de ervaring en de vaststelling dat inzicht en begrip, lichaamstherapie, energetisch werk, regressietherapie en EMDR onvoldoende kunnen zijn om een gelukkig leven te leiden. Daarom heb ik het beste van wat er vandaag de dag gebruikt wordt om zware problemen aan te pakken, samengebracht. Het resultaat is een zeer krachtige methode die eenvoudig is, geen pijn toevoegt en zelf snel is uit te voeren. Het voornaamste is dat het werkt, en dat doet het!

Weten en oplossen zijn twee verschillende zaken. Je kunt veel weten over jezelf en veel verhelderende therapie hebben gedaan, maar de rotgevoelens en het lastige gedrag gaan daar niet blijvend mee weg.

 

De meerwaarde van Traject Doorbreken is dat het oplost in plaats van dat je ‘ermee leert leven’. Je haalt de lading af van de meest afschuwelijke gebeurtenissen in je leven. Alle overtuigingen die resulteren in gebrek aan vertrouwen in jezelf of anderen, verander je in (zelf)vertrouwen.

 

De meerwaarde is dat je problemen oplost en creëert wat je wél verlangt.

Hoewel ze ook onder hulpverleners wijdverbreid is, klopt deze stelling niet.


Tot 2000 leerden nagenoeg alle psychiaters, psychologen en pedagogen dat traumatriggers aan het alarmcentrum in de hersenen (amygdalae) kleven en daar voor de rest van je leven aan gehecht blijven.

 

Hoewel er heel wat ‘spontane genezingen’ gebeurden, werd daar amper of geen onderzoek naar gedaan. Hoe trauma ontstaat, weten we. Hoe je trauma oplost, blijft voor velen een zoektocht.


In 2000 ontdekte Dr. Karim Nader dat traumatriggers bij dieren opgelost kunnen worden.


Met Live The Connection wordt zijn ontdekking toegankelijk voor ieder van ons. Met de tools die je leert tijdens Traject Doorbreken hoef je niet met pijn te blijven leven, je lost die zelf op. Dit geldt voor jong en oud, voor psychische, emotionele en lichamelijke aandoeningen. Je moet er wat voor doen, maar je kunt echt genezen van wat jou is overkomen.

Wat voor type stresskip ben jij?