Monique Peeters-Gruithuijzen

Over deze coach

Monique Peeters-Gruithuijzen

Waar kan ik je mee helpen?

OVERPRIKKELD

Word je knettergek van achtergrondgeluiden alsof je 'filter' kapot is? Komt alles heftig binnen? Is licht te fel, bewegingen te snel en geluid te hard?

Het gevolg daarvan is dat je brein die prikkels niet meer kan én wil verdragen. Het brengt je in stress en activeert je vecht/vlucht/verstar reactie. Je wilt letterlijk weg vluchten of wordt boos en geïrriteerd. Het put je uit, je komt niet meer op woorden, je reageert verward en het maakt je soms letterlijk misselijk.

Heel herkenbaar voor iemand met een overprikkeld brein. Iets wat mensen met een gezond brein zich vaak niet goed voor kunnen stellen. Het is met even rusten niet weg, het is er voortdurend en altijd !

Je hebt het gekregen door bijvoorbeeld een hersenschudding/Post Commotioneel Syndroom (PCS), Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of Long/Post-Covid. Maar het kan er ook altijd al zijn geweest door een neurodivers brein, zoals autisme (ASS), AD(h)D of je bent een Hoog Sensitief Persoon (HSP). En uiteraard zullen ook mensen zonder deze kenmerken dit kunnen herkennen wanneer ze in een stressvolle periode in hun leven zitten.

 

Mijn specialiteit is...

Ik leer je niet omgaan met de prikkels en ook niet om ze te accepteren. Ik leer jou hoe je de triggers voor de overprikkeling in je brein uit kan zetten!

Het overprikkelde gevoel is eigenlijk een stress reactie op iets wat je triggert. Vaak zijn dat zintuigelijke prikkels, zoals licht of geluid. Echter van die overprikkeling wordt je óók weer gestresst. Gevolg is dat je al vóórdat je in een prikkelrijke situatie komt, je vaak al gestresst raakt. En als je dan al overprikkeld bent, raak je weer extra gestresst, omdat het weer gebeurd is.

En daar heb je hem dan: de bekende 'vicieuze cirkel'...

Door de stress er af te halen en de triggers uit te zetten, kun je deze cirkel doorbreken en je stresssyteem kalmeren. En op dat punt worden nieuwe neuroverbindingen gemaakt en kun je deze zonder stress gaan verstevigen, waardoor je weer steeds beter prikkels kunt gaan verdragen.

Hoe je je brein reset, leer ik je met de methode van Live The Connection®. Benieuwd? Lees dan verder op www.Brein-Reset.nl omdat ik je dan kan uitleggen hoe het werkt!

Deze methode heeft al heel veel mensen, met verschillende problematiek, geholpen om beter om te gaan met hun klachten, de klachten te verminderen of zelfs op te lossen.

 

Over mezelf...

Ik ben ervaringsdeskundige Hersenschudding (PCS). Het herstel van mijn 3e hersenschudding heeft ruim 3,5 jaar geduurd. In die periode was mijn brein voortdurend overprikkeld en stond mijn stresssysteem steeds op standje ‘alarm’. Hierdoor waren er ontzettend veel triggers in mijn brein geprogrammeerd, waardoor mijn brein de hersenschudding in stand hield. Inmiddels ben ik écht weer helemaal hersteld! Ik vier weer carnaval, ga naar festivals en ga naar een pretpark met mijn gezin.

Na mijn volledige herstel heb ik me gespecialiseerd in mensen met een ‘overprikkeld brein’ om deze soms zo vergeten en niet altijd erkende groep van mensen goed te kunnen helpen met hun overprikkeld brein. Hierin komt voor mij alles samen: mijn kennis, mijn ervaring, mijn opleidingen, maar juist ook mijn passie en zingeving!

Ik ben zowel Ontstress Teacher als Coach van Live The Connection.

Op mijn website bij de pagina Mijn Aanbod – Brein-Reset bied ik de workshop Ontstressen aan. Deze geef ik zowel online als fysiek.

Locatie

Contact informatie

Bedrijfsnaam
Brein-Reset
Adres
48, Meijelseweg, Beringe, Peel en Maas, Limburg, Nederland, 5986 NJ, Nederland
Telefoon

Fysieke of Online Afspraken

Aantal gevolgde workshops
5
Ik geef mijn sessies en/of workshops:
Fysiek, Online

Wat voor type stresskip ben jij?