Over Marina Riemslagh

Marina Riemslagh (PhD) is coach, trainer, supervisor, auteur en grondlegger van Live The Connection. Ze heeft de voorbije vijfentwintig jaar besteed aan begeleiding, onderzoek, onderricht en praktijkervaring rond stress en stressgedrag. Ze onderzocht de invloed ervan op ons gedrag, ons welbevinden, onze relaties en onze gezondheid. Vanuit haar vele opleidingen en haar privépraktijk ontwikkelde ze ‘Live The Connection’ en ‘Traject Doorbreken’, om op een zelfstandige, gezonde, effectieve, snelle en gemakkelijke manier te ontstressen en je leven in eigen handen te nemen.

 

In Traject Doorbreken geeft ze alles. Wat bezwaarde, wordt lichter. Wat onrust gaf, komt tot rust.

 

Wie bij Marina opleiding volgt, leert zichzelf zien vanuit waarderende ogen en gaat met nieuwe mogelijkheden verder. Ze is het levende bewijs dat trauma’s echt op te lossen zijn en je gelukkig door het leven kunt gaan.

Enkele vragen aan Marina...

Video afspelen

Mijn drive en motivatie om Live The Connection te ontwikkelen komt voort uit de ervaring dat zoveel mensen lijden onder zowel wat ze nu meemaken als wat er vroeger is gebeurd. Er leeft zo’n diepe nood én verlangen om daar snel en krachtig iets aan te doen. Mensen gaan niet alleen gebukt onder actuele stress vanuit bijvoorbeeld conflicten, of verdriet, of gebrek aan de gewenste contacten. Ze lijden vaak ook nog onder de stress van dingen die ze jaren geleden hebben meegemaakt, in hun jeugd of kindertijd. Beelden of gedachten aan ‘toen’ vragen veel energie. Waardevolle energie die nu niet geïnvesteerd kan worden in wat nu goed zou voelen. 

 

In mijn onderzoek en doctoraat dat ik in 2011 heb verdedigd, ontdekte ik hoe stress in de hersenen werkt. Nadien heb ik gevonden wat eraan te doen is om de effecten van stress op te heffen op een gemakkelijke en snelle manier. Dat wil ik voor iedereen toegankelijk te maken Daaruit is dus Live The Connection ontstaan, een methode die heel krachtig werkt en iedereen het kan toepassen: zowel kinderen als volwassenen, gezonde als zieke mensen, … De workshops die ik live online geef, worden zowel gevolgd door heel jonge mensen als door 70- en 80’ers, zowel door mensen die een heel gezin runnen als door mensen die ziek op bed liggen.

 

Zelf ben ik dankzij Live The Connection veel rustiger, liefdevoller en meer gefocust. Ik kan mij dus beter inzetten voor wat ik belangrijk vind. Mijn gezondheid is ook echt goed, terwijl dit eerder niet allemaal oké was.

Live The Connection is een methode die veiligheid schept: je weet dat je in alle omstandigheden jezelf kan verder helpen. Er is geen doodlopende straat meer. Door Live The Connection blijven je mogelijkheden open.

Terugkijkend heeft al mijn werkervaring bijgedragen aan Live The Connection. Ik ben van eerste opleiding verpleegkundige, dus ik ben altijd geïnteresseerd in wat er in het lichaam gebeurt. Ik heb geleerd om zorg te dragen voor wat iemand nodig heeft om te genezen.

 

Daarna heb ik 14 jaar in psychiatrie gewerkt. Ik weet dus welk menselijk leed voortkomt uit onze leefomstandigheden, welke trauma’s allemaal invloed op ons kunnen hebben. Het uitzichtloze waarin sommige mensen terechtkomen is mij blijven aanzetten om te zoeken naar oplossingen die je zelf kunt toepassen.

 

Dan heb ik als geestelijk verzorger gewerkt. Ik heb een uitgebreide spirituele vorming gehad en omdat ik zelf last had van heftige irritaties, heb ik qua hulpverlening zowat alles wat binnen mijn bereik kwam uitgeprobeerd en op zijn effect getoetst. Vandaar ook dat Live The Connection de beste elementen bevat van alle methoden die ik zelf heb toegepast. Omdat het tegelijk zoveel meer is dan de verschillende elementen, is het ook echt nieuw en krachtiger dan ooit.

 

Natuurlijk wou ik ook testen of ik mijn beweringen over de kracht van deze methode kon staven. Bij EEG scans (die de elektrische activiteit van de hersenen meten) was direct het effect van ‘Het ABC van ontstressen’ te zien. De resultaten van consult (één uur werken) met iemand die erg geïrriteerd was, waren ronduit spectaculair.

Aan de slag met Live the Connection

Klik op de onderstaande knop voor een overzicht van de workshops.

Wat voor type stresskip ben jij?