Ico hands ico-hands

Workshop on De-stressing

This workshop has ended.

Where

Vleuten (Utrecht) - Yoga Lilian Bensdorp

Stationsstraat 34a
3451 BZ Vleuten (Utrecht)
Netherlands

When

Spoken languages

Dutch (Nederlands)

Maximum number of participants
8

This workshop has ended.

Additional information

Jij stress? Ja, eigenlijk wel... Je bent soms snel geïrriteerd of hebt vage lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas later, nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of in ons lichaam.
Het is mogelijk én belangrijk om jezelf snel te kunnen ontstressen. Want zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet goed meer. Dan zijn we niet meer productief, maken we fouten en zijn we minder bereikbaar voor de mensen om ons heen.
We merken onze automatische stressreacties soms amper op en ervaren het pas als een probleem wanneer de stress te hoog oploopt. Zo ver hoeven we het niet te laten komen!

Reacties van deelnemers:

 • Ik ben aangenaam verrast dat Live The Connection zo gemakkelijk is toe te passen op jezelf. Tijdens de workshop ervoer ik de effecten direct en ondanks de eenvoud van de methode is deze zeer diepgaand.” 
 • “Deze nacht plots wakker geworden. Kon de slaap niet vatten en een ABC gedaan. Opnieuw verder kunnen slapen.”
 • Ik ben een ander mens na een maand dagelijks ‘Het ABC te gebruiken.”

Coronamaatregelen

Ik verheug me erop je te leren om snel te ontstressen. 

Uiteraard hanteren we 1,5- 2 meter afstand tussen de deelnemers en krijg je extra aanwijzingen om veilig te werken. We raden je aan om een gezichtsscherm te kopen (bijvoorbeeld bij bol.com) voor de oefentijden waar je mogelijk die 1,5 meter niet wilt waarborgen. Het fijne van een gezichtsscherm is, dat je hele gezicht zichtbaar blijft. Bovendien is het veilig dat ook de slijmvliezen van je ogen beschermd zijn. Je kunt in plaats daarvan ook zelf mondkapjes meebrengen.

We spreken af dat je thuis blijft (en later deelneemt) als jijzelf of één van je huisgenoten symptomen heeft.

Afhankelijk van de veranderende corona-maatregelen bestaat er altijd de kans dat deze workshop alsnog online zal moeten plaatsvinden. Mocht dat het geval zijn, brengen we je zo spoedig mogelijk op de hoogte!

Start- en einduur

Welkom op donderdag 10 september vanaf 9u30, we starten om 10u00 tot ongeveer 16u00.
Omdat we in een yogastudio zijn, doen we voordat we de zaal binnengaan, onze schoenen uit. Neem lekkere dikke sokken of sloffen mee, als je dat fijn vindt.

Parkeren en Openbaar Vervoer

De lichte en sfeervolle yogastudio is gelegen in Vleuten Dorp, 5 minuten van de A2. Er is voldoende gratis parkeermogelijkheid in de buurt. Met het openbaar vervoer ook heel goed bereikbaar: de stoptrein Utrecht – Den Haag stopt in Vleuten, en dan is het nog 6 minuten lopen.

Pauzes

Koffie, thee, water en wat lekkers zijn gratis beschikbaar. We kiezen ervoor om geen lunch te verstrekken, zodat we de prijs van de workshops zo laag mogelijk kunnen houden. Neem zelf je lunch mee voor in de middagpauze, of haal iets bij de Albert Heijn of de Dirk van den Broek in Vleuten. Er zijn ook diverse restaurantjes

Prijs

Deze workshop kost €89 per persoon (Workshop Ontstressen van een halve/hele dag) , inclusief drankjes en werkbladen. Na de workshop ontvang je een kortingscode voor de Kernmodule* t.w.v. €25. 

Programma

Tijdens deze workshop leer je 'Het ABC van ontstressen', verneem je meer over de wetenschappelijke onderbouw en bronnen, en ontdek je hoe het toe te passen in je eigen leven.
Let op: je hoeft tijdens de workshop NIET te vertellen waar je precies stress van hebt. Je kunt het prima oplossen zonder dat een ander hoeft te weten waar jij de stress van af haalt.

Het ABC van ontstressen zelf leren:

 • Jezelf leren ontstressen op een gezonde manier, snel en efficiënt!

Lezing over stress in het brein met aandacht voor:

 • Wat is stress en hoe herken je jouw eigen stressgedrag.
 • Wat is het verschil tussen een verbonden brein en een brein in stress.
 • Hoe werken de hersenen normaal samen – wanneer ze niet in stress zijn.
 • Wat er in je hersenen en in je lichaam gebeurt wanneer je gestresst bent.

Lezing over de rol van het bewustzijn en het onderbewuste:

 • Eigenschappen en werking.
 • Wat gebeurt er bewust en onderbewust bij stress.
 • De stress in je brein opheffen door hersenverbindingen te creëren.

Oefenen in communiceren met je onderbewuste:

 • Leren testen of je brein in stress is of verbonden.
 • ‘Het ABC van ontstressen’ zelf toepassen en testen of de stress werkelijk weg is.

* De Workshop Ontstressen is een volwaardige Live The Connection workshop. Wanneer je het geleerde toepast in je leven, zal je er heel veel aan hebben!
Tegelijk is deze workshop ook een voorbereiding op de Kernmodule, waarin je nog veel dieper zal leren ontstressen. Je gaat je slechte gewoontes afleren, je mindset totaal veranderen en de basis leggen voor een gezonder en leuker leven! Je hebt een gereedschapskoffer om te leven zonder stress en je stress met humor te benaderen. Bovendien heb je de mogelijkheid om er op alle momenten van af te raken. Een aanrader als je graag het heft in eigen handen neemt. De eerstvolgende Kernmodule die ik geef staat gepland van 3 t/m 6 oktober in Utrecht. Klik hier voor alle komende live en online Kernmodules.

Reacties van vorige deelnemers:

 • “Ik ben veel rustiger naar huis gegaan”
 • “Wauw, wat een effect, ik ga het zeker gebruiken”
 • “Gemakkelijk en effectief, had ik dit maar jaren eerder geleerd”
 • “Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen stressreacties”

Boek

Tijdens de workshop is het mogelijk het boek “Jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten” van Marina Riemslagh in te zien en te kopen (€ 19,95). Daarin vind je, naast de beschrijving van het proces en alle theoretische achtergronden, bovendien 111 getuigenissen van mensen die het al praktisch toepassen: door al deze voorbeelden krijg je een goed beeld in welke (veel!) situaties je het kunt gebruiken !
Neem in dat geval het geld alsjeblieft passend mee: ik heb geen winkeltje met een kassa. 

Indien je mobiel, visueel of auditief bepaalde voorzieningen nodig hebt, gelieve dan vooraf contact met ons op te nemen. Jammer genoeg zijn niet al onze locaties rolstoeltoegankelijk…

Heb je nog vragen? Stuur mij een mail door hier te klikken.

Van harte welkom! Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten!

Matte Marij van der Wal