Aanvraag KMO portefeuille

De huidige voorwaarden van de KMO-portefeuille zijn:

- kleine ondernemingen genieten 30% subsidie (voorheen 40%)
- middelgrote ondernemingen genieten 20% subsidie (voorheen 30%)
- het maximale steunplafond per jaar bedraagt €7.500

Voor de Workshop Ontstressen kan geen KMO-portefeuille worden aangevraagd; voor de Kernmodule en de Themaworkshops wel. Via het contactformulier vraag je een couponcode aan voor inschrijving met vermelding van de betreffende workshop en van je kortings- of cadeaucoupon indien je er eentje in je bezit hebt.

Vervolgens krijg je van ons een couponcode voor het ganse bedrag. Dit gebeurt niet automatisch, je ontvangt hiervoor een mail. Met deze couponcode kan je jouw inschrijving vervolledigen op de website via ‘Workshops’, waar je de gewenste workshop selecteert. Belangrijk: klik op ‘Ik wil gebruik maken van de KMO portefeuille’ bij ‘workshop aankopen'.

Tevens ontvang je per e-mail uw factuur.  Aan de hand daarvan kan je de aanvraag indienen op de website KMO Portefeuille. Een gedetailleerde omschrijving om dat te doen, vind je hier.
Voor meer inlichtingen kan je terecht bij: kmo-portefeuille@vlaanderen.be

1.      Registratie van een onderneming (eenmalig): De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren. Ga naar: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

2.      Je dient je subsidieaanvraag in voor de betreffende workshop (bedrag excl. btw). Ga naar:  https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille
Je kiest daar hoe je je wilt aanmelden. Dit kan met:
- de elektronische identiteitskaart (EID) en aangesloten kaartlezer
- de elektronische identiteitskaart (EID) en draadloze kaartlezer
- het federaal token
- een beveiligingscode via app
- een beveiligingscode via sms
Doorloop dan het ganse stappenplan en vul bij dienstverleningsnummer ‘DV.O227907’ in.

3.      Zodra jij jouw aanvraag hebt ingediend, ontvang jij van de overheid een mail met het verzoek tot betaling van jouw aandeel. Gelieve deze betaling onmiddellijk over te maken op het rekeningnummer van SODEXO. Wanneer deze betaling niet werd doorgevoerd vòòr de start van de opleiding, kan je niet deelnemen. Gelieve dus geen rekening te houden met de uiterste betaaldatum welke vermeld staat in de mail van de KMO- portefeuille. Hou er rekening mee dat je voor de KMO-portefeuille enkel het cursusbedrag excl. BTW mag vermelden. Jouw aandeel in de betaling wordt automatisch verrekend.

4.     Zodra jij jouw deel van de factuur hebt betaald aan SODEXO, zal jij – de eerstvolgende werkdag na jouw betaling – een mail ontvangen van de Vlaamse Overheid, dat ze jouw betaling goed hebben ontvangen. Het is belangrijk dat je onmiddellijk na de ontvangst van die mail, opnieuw inlogt op de website van de KMO-portefeuille. Je dient immers het volledige bedrag nog ‘administratief’ door te storten aan Live The Connection (DV.O227907 The LOVE Method).

5.     Het BTW-bedrag dient apart te worden betaald aan Live The Connection. Het rekeningnummer daarvoor vind je op je factuur. Het is dus belangrijk dat je dit zo snel mogelijk overschrijft, met vermelding van de gestructureerde mededeling die eveneens op de factuur vermeld staat.

Schermafbeelding 2019-02-09 om 13.48.58_0
swirl-doormat
Logo LTC White RGB tagline trans
kmo

Op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top